Selecteer een pagina

Fietsvakantie Frankrijk Fietsen en Kamperen – Loiredal 8 dagen

323,00

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: 5ce47a93f610 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

De prachtige Loire Vallei: mooie kastelen, leuke stadjes en dorpjes
Grotwoningen, biopark, Abdij van Fontevraud
Ontspannen, bewegwijzerde fietstochten, ook voor kinderen
Heerlijk eten & lekkere wijnen
Comfortabele campings*** met zwembad & speelmogelijkheden
Fietsen van camping naar camping in het Loiredal
Je maakt een trektocht langs drie verschillende, comfortabele campings***, allen met een zwembad, gelegen in Saumur, Concourson-sur-Layon en Coutures. Vanuit deze plaatsen kun je als je wilt mooie fietstochten maken. De afstanden tijdens de verplaatsings dagen zijn maximaal 40 km over eenvoudig terrein. De fietspaden zijn uitstekend bewegwijzerd.
Hoogtepunten van deze Loire fietsvakantie
De prachtige Loire Vallei: mooie kastelen, leuke stadjes en dorpjes
Grotwoningen, biopark, Abdij van Fontevraud
Ontspannen, bewegwijzerde fietstochten, ook voor kinderen
Heerlijk eten & lekkere wijnen
Comfortabele campings*** met zwembad & speelmogelijkheden
Fietsvakantie met verblijf in mobile homes
Lijkt deze kampeerreis je wel wat, maar zoek je toch wat meer luxe? Of wil je deze reis niet in de drukkere zomermaanden maken? In de frissere maanden, van 30 maart tot en met 15 juni, is deze reis ook te boeken met een verblijf in ‘mobile homes’. Je verblijft op dezelfde campings maar overnacht in een comfortabel ‘mobile home’ in plaats van een tent. Informeer telefonisch of per mail naar de prijzen en mogelijkheden.
Dag 1
Aankomst Saumur
Je reist op eigen gelegenheid naar Saumur.
Dag 2
Rondrit Saumur
Bezoek de mooie, historische stad Saumur en de beroemde abdij van Fontevraud. Een afwisselende route: imposante kastelen, golvende wijngaarden, pittoreske dorpjes, uitgestrekte bossen en de rivier de Loire.
Dag 3
Saumur – Gennes-Val-de-Loire (33 km)
Vanaf de oevers van de Loire richting het heuvelachtige binnenland. Eerst wat hoogtemeters overwinnen, dan verder over rustige, licht glooiende binnenweggetjes. Tussen de velden met druiven voor de Rosé d’Anjou en langs het kasteel van Montreuil-Bellay. Terug kijken op een mooie dag op de camping in Gennes-Val-de-Loire.
Dag 4
Rondrit Gennes-Val-de-Loire
Op weg door het lichtglooiende Franse boerenland met zijn uitgestrekte koren- en zonnebloemvelden. Dan weer een stukje schaduwrijk bos; het wordt genieten op twee wielen. Met kinderen is een bezoek aan het indrukwekkende Biopark Doué-la-Fontaine zeer zeker een aanrader. Ook zonder kinderen trouwens!
Dag 5
Gennes-Val-de-Loire – Doué-en-Anjou (35 km)
Op weg richting Rochemenier, een dorpje met schitterende grotwoningen (Troglodytes). Vele oude turfsteengroeven, gebruikt voor de champignonkweek, als galerie of café. De route naar Doué-en-Anjou voert over het hier nimmer vervelende, Franse platteland. 
Dag 6
Rondrit Doué-en-Anjou
Een prachtige rondrit richting de Loire rivier: nog meer grotwoningen, mooie kastelen, keltische menhirs en dolmen. Geen zin om te fietsen? Wat dacht je van een dagje lekker luieren aan de rand van het zwembad op de camping, gelegen in een kasteeltuin.
Dag 7
Doué-en-Anjou – Saumur (38 km)
Volg een stuk van de bekende ‘Loire à Vélo’ route, richting Saumur. Bewonder de uit lokale witte tufsteen opgetrokken abdij van St. Maur en de kerk van Cunault. In Saumur is de te bezoeken, prestigieuze ruiterschool ‘Cadre Noir’ gevestigd; hier wordt de elite van de Franse ruiters opgeleid. 
Dag 8
Vertrek vanuit Saumur
Vandaag eindigt je kampeerfietsvakantie in het Loiredal in Frankrijk.

Extra informatie

Overnachting

Land

Aantal dagen