Selecteer een pagina

Fietsvakantie Frankrijk Fietsen en Kamperen – Dordogne en Vézère 8 dagen

174,00

Bekijk aanbieding

Artikelnummer: 5d79195f55db Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Prehistorische grotten langs de Vézère (UNESCO)
Fietsen langs prachtige rivieren
Beroemde kastelen & prehistorische grotten
Prachtige steden: Bergerac, Sarlat, Rocamadour…
Lekker eten: paddestoelen, ‘confit de canard’, noten…
Fietsen en Kamperen in de Dordogne en Vézère
Je maakt een trektocht langs drie comfortabele campings, allen met zwembad, gelegen in Limieuil, Les Eyziers en Saint Cyprien. Vanuit deze plaatsen kun je mooie rondritten maken. De routes tussen de campings zijn licht glooiend en voor elke fietser makkelijk te doen. De rondritten die je vanaf de campings kunt maken, bieden wat meer fysieke uitdaging. Het beginpunt van de reis kan wijzigen ten opzichte van onderstaande route, de definitieve startplaats hoor je 2-3 weken voor vertrek.
Uw fietsvakantie verlengen
Het is mogelijk om de vakantie te verlengen tot een 15 daagse reis, je krijgt dan 25% korting op de 2e week. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.
Hoogtepunten van deze fietsvakantie in Frankrijk:
• Prehistorische grotten langs de Vézère (UNESCO)
• Fietsen langs prachtige rivieren
• Beroemde kastelen & prehistorische grotten
• Prachtige steden: Bergerac, Sarlat, Rocamadour…
• Lekker eten: paddestoelen, ‘confit de canard’, noten…
Fietsvakantie met verblijf in mobile homes
Lijkt deze kampeerreis je wel wat, maar zoek je toch wat meer luxe? Of wil je deze reis niet in de drukkere zomermaanden maken? In de frissere maanden, van 30 maart tot en met 15 juni, is deze reis ook te boeken met een verblijf in ‘mobile homes’. Je verblijft op dezelfde campings maar overnacht in een comfortabele ‘mobile home’ in plaats van een tent. Informeer telefonisch of per mail naar de prijzen en mogelijkheden.
Dag 1
Aankomst in Limeuil
Je reist op eigen gelegenheid naar Limeuil.
 
Dag 2
Rondrit Limeuil
Een fietstocht door de heuvels rond de rivier de Dordogne óf een rustdag op de camping, het kan allebei. De camping ligt aan het water, ideaal dus voor een kanotocht. In de nabije omgeving kun je ook grotten en kastelen gaan bekijken.
 
Dag 3
Limeuil – Les Eyzies (24 km)
Volg de Vézère stroomopwaarts naar Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil, ook wel de hoofdstad van de prehistorie genoemd, vanwege de vele vindplaatsen, grotten en abri’s uit al lang vervlogen tijden. Onderweg is er genoeg tijd om een duik in de rivier te nemen of het Aquarium ‘du Périgord Noir’ in Le Bugue te bezoeken; met meer dan 6000 vissen in meer dan 3 miljoen liter water, ’s werelds grootste zoetwateraquarium!
 
Dag 4
Rondrit Les Eyzies
Maak een fraaie, uitdagende rondrit óf laat, als het maandag is, de fiets staan en bezoek de levendige lokale markt in Les Eyzies. Ook een bezoek aan de prehistorische grotten bij Combarelles en Font de Gaume behoort tot de mogelijkheden.
 
Dag 5
Les Eyzies – Saint Cyprien (18 km)
Vandaag door het glooiende landschap van de Dordogne naar de volgende campingplaats, het charmante Saint Cyprien. De route voert door bossen en langs akkers. Onderweg vind je meer dan voldoende picknickplaatsen.
 
Dag 6
Rondrit Saint Cyprien
Saint Cyprien ligt vlakbij de Dordogne, dus ook deze dag kan er een kanotocht worden gemaakt. Tevens heeft Saint Cyprien een treinstation, waardoor leuke stadjes als Sarlat, Bergerac en het bedevaartsoort Rocamadour binnen bereik komen. En voor de fietsers? Daar liggen weer enkele mooie ritten voor klaar. 
 
Dag 7
Saint Cyprien – Limeuil (21km)
De Dordogne is de leidraad voor de rit terug naar Limeuil. Je fietst door historische dorpjes met oude kerken en pittoreske pleintjes. Ze liggen verspreid in het inmiddel vertrouwde, kenmerkende, wonderschone, groene heuvelland. 
 
Dag 8
Vertrek vanuit Limeuil
Vandaag eindigt je fietsvakantie in Dordogne en Vézère… of je boekt nog een extra week op een van de campings.

Extra informatie

Overnachting

Land

Aantal dagen